BewegingsKracht

Als we om ons heen kijken, zien we dat veel kinderen, maar ook zeker volwassenen naar manieren zoeken om zich staande te houden in een veeleisende maatschappij, veelal door in het ’hoofd te gaan zitten’ en op ratio te leven. Onze maatschappij kenmerkt zich door snelle ontwikkelingen, Social media, computer, gsm, tv, presteren op school…waarbij je makkelijk de verbinding met jezelf kunt verliezen. Terwijl het contact met de grond een fundamentele basis is om stevig te staan.

Uit balans

Als dit niet goed in balans is leidt dit tot frustraties, angsten, onzekerheden en stress. Met mogelijk als gevolg leer- en gedragsproblemen, agressiviteit, depressies, burn-out.

BewegingsKracht is gebaseerd op het unieke trainingsprogramma van Jongens in hun Kracht®. Het helpt om weer terug te komen bij je gevoel en zo groeit je (zelf)vertrouwen, het maakt je bewust van wie je vanbinnen werkelijk bent. Beweging speelt dan ook een sleutelrol, het maakt je bewust van je lichaam en verbindt.

 

Het zorgt voor meer weerbaarheid, waardoor het ook aansluit bij de behoefte van deze tijd: een positieve verbinding met jezelf, waardoor je ook in positieve verbinding met de buitenwereld komt. Bewegingskracht brengt je weer in contact met je lichaamsbewustzijn, geeft energie om bewuster te reageren van binnen uit.

Eenvoud en doen

Het programma bestaat uit laagdrempelige, maar vooral ook eenvoudige bewegingsoefeningen die je makkelijk kunt leren en op elk moment van de dag kunt inzetten wanneer je je eigen kracht wilt voelen of dreigt kwijt te raken.

Het startpunt is het bouwen van een stevige fundering. Dit geeft nl. rust, ontspanning en ruimte. Rust en ruimte zijn basisvaardigheden om je eigen kracht te voelen. De ruimte geeft verbinding met je eigen kern en is daarmee een kompas om te leven en te handelen vanuit wie je bent.

Het programma is voor iedereen, of je nu als kind, volwassene of als ouder mét kind aan de slag wilt, iedereen kan dit laagdrempelige, maar zeer effectieve programma volgen. Meer info over de inhoud van het traject vindt je hier.

 

“Een beweging zegt meer dan 1000 woorden” (Gerbrand Martini)

 

Klik hier voor meer informatie over Nuova Strada (opleidingsinstituut van 'Jongens in hun kracht®'). 

Banner Jongens in hun Kracht.png