top of page

HEALY FREQUENTIETHERAPIE

Frequentietherapie is niet nieuw.

Al in de oudheid werd het bestaan van subtiele energievelden in en rondom ons lichaam beschreven. In de energievelden die ons lichaam omgeven, wordt continu de gezondheidstoestand, conditie en balans van lichaam en geest weerspiegeld. Alles is energie en alles bestaat uit trillingen of frequenties, zoals vooruitstrevende wetenschappers zoals Albert Einstein en Nikola Tesla dat in de vorige eeuw al beschreven. Frequentie-therapie is erop gericht om via specifieke trillingen de balans in ons lichaam en onze geest te herstellen. Healy is een klein apparaat, ofwel een wearable, die je via een blue tooth verbinding kunt bedienen met je smartphone.  Het is de opvolger van de Timewaver, een revolutionair apparaat voor frequentietherapie dat wereldwijd al meer dan 15 jaar wordt gebruikt in medische praktijken en ziekenhuizen.

Celspanning

Het functionele principe van Healy is gebaseerd op de theorie van Becker en Nordenstrom, die verklaart dat veel ziekten of disfuncties in het lichaam worden veroorzaakt door een onnatuurlijk verlaagde celmembraanspanning. Dit betekent dat het spanningsverschil tussen de celbinnenzijde en de celtussenruimte te laag is. Een gezonde cel toont een waarde van ongeveer -70 mV of millivolt. Een lagere spanningspotentiaal dan deze normale (fysiologische) waarde leidt tot een verstoord celmetabolisme en resulteert vaak in verschillende ziekten en gezondheidsproblemen.

Herstel van de celmembraamspanning

​Healy is ontworpen om de celspanning terug te brengen naar het gezonde (fysiologische) bereik, door het laten stromen van zwakke elektrische stroompjes in het lichaam. De stroomsterktes zijn zeer laag en liggen in het bereik van enkele microampères.

 

Het belangrijkste criterium voor dit type therapie is dat de stroom wordt toegediend in de vorm van geschikte frequenties, vandaar dat deze therapie ook ‘frequentie-therapie’ wordt genoemd.
Healy is gebaseerd op de theorie en ervaringen van Nuno Nina, die in kaart heeft gebracht welke frequenties nodig zijn voor bepaalde aandoeningen. De programma's van Healy bevatten de kennis en ervaring van vele jaren praktijk met duizenden patiënten.

 

Celactiviteit​

​Frequenties zijn eigenlijk de taal van de celcommunicatie, ofwel de sleutel die verbindingen en functies in het lichaam opent.
In medische termen kan worden gesteld dat het metabolisme en de celdeling, de energieproductie van de cellen (ATP-synthese) en de synthese van proteïnen kunnen worden gestimuleerd door frequentie-therapie.

Klik hier voor meer informatie over de aanschaf van een Healy.

bottom of page