top of page

HYPNOSE

Hypnose is een staat van veranderd bewustzijn, een soort trance. Bijna iedereen heeft in het dagelijks leven hypnotische ervaringen; je bent zo geconcentreerd bezig, dat je niet hoort dat er iemand binnenkomt. Je bent diep in gedachten tijdens het autorijden, zodat het lijkt of je een stukje hebt overgeslagen. Of je gaat helemaal op in een bioscoopfilm en kunt niet geloven dat het al pauze is. Dit zijn allemaal vormen van spontane hypnose.

Hypnose is een fantastische manier om contact te leggen met je onderbewustzijn. 

Waarom hypnose zo effectief is?

In ons onderbewustzijn zitten alle emoties, herinneringen, opvattingen, overtuigingen en gedragspatronen. Deze kunnen zowel positief als negatief zijn. Onder hypnose maak ik contact met je onderbewustzijn en via suggesties gaan we samen aan de slag om dat de veranderen wat nodig is.

Wat is hypnose niet?

Hypnose roept vaak associaties op van een toneel hypnotiseur, die mensen spectaculaire dingen laat doen zonder dat ze daar controle over hebben of het zich later kunnen herinneren. Tijdens een hypnose sessie heb je nog altijd de volledige controle en ben je je wel degelijk bewust van wat er gebeurt.

Wanneer kies je voor hypnose?

Hypnose is zeer succesvol bij:

- gedragsveranderingen

- verslavingen (bijv. eten, alcohol, sigaretten)

- angsten en fobieën

- weinig zelfvertrouwen

- stress

- traumaverwerking

- emotionele problemen

- chronische pijn

bottom of page