KINDERTOLK TRAJECT

Het Kindertolk® traject bestaat uit een aantal standaard stappen, maar afhankelijk van je historie met de methode kun je kiezen welke stappen voor jou nodig zijn. Deze verschillende opties kun je kiezen bij ‘tarieven’.

De standaard stappen

Stap 1: het intakegesprek

Het intakegesprek is het gesprek waarin ik je specifieke vragen stel over het probleemgedrag van je kind. Je verteld zo uitgebreid mogelijk over dat wat je raakt, wat er gebeurd en geeft hier een aantal voorbeelden bij, zodat ik het  verhaal levend voor me kan zien. In deze fase zul jij als ouder voornamelijk aan het woord zijn. Ik schrijf het hele verhaal op, letterlijk, woord voor woord, want in jouw woorden zit de boodschap van je kind verborgen. Je geeft woorden aan de situatie, aan je gedachten, dat is soms best al een dingetje.

Stap 2: de vertaling

Hierna ga ik met jouw woorden aan de slag en maak op basis van de intake de vertaling. Dit werk zie je niet, dat doe ik alleen. Ik ga jouw verhaal omzetten, het gedrag van je kind inzichtelijk maken voor jou. Hierin zorg ik ervoor dat het verhaal dat je over je kind verteld hebt vertaald wordt naar jou, dat je het kunt ‘pakken’, zodat je begrijpt en inziet wat het kind wil vertellen. De spiegel die het je voorhoudt wordt zo jouw spiegel.

Stap 3: de terugkoppeling

Hier zien we elkaar terug en neem ik je mee in de vertaling. Je blinde vlek wordt nu zichtbaar waardoor dat wat onbewust was, nu bewust wordt. Het is een zachte, liefdevolle en oordeelloze sessie. Als de vertaling klopt dan komt de boodschap bij je binnen en zal het je raken en ontroeren. Ondanks dat het confronterend zal zijn, is het vooral een mooi moment van verbazing en wellicht ook opluchting. Het gaat nu niet meer over je kind, maar over jou. Nu kun je concreet ook aan de slag en je kijk op het probleemgedrag zal veranderen. Dit bewustzijn is vaak al een eerste stap in de richting van de oplossing.

Stap 4: de follow-up

Het kan zijn dat je na de terugkoppeling genoeg tools in handen hebt om zelf verder te kunnen. Mocht je nog een handje hulp nodig hebben, dan is het follow-up gesprek een mogelijk vervolg en zullen we samen de stappen zetten die daarna nodig zijn om je verder op weg te helpen.

Dit gesprek plannen we meestal na een week of 3-4 na het terugkoppelgesprek. Hierin bespreken we hoe het op dat moment gaat met zowel jou als je kind. Met welke inzichten ben je al aan de slag gegaan en wat heeft nog extra aandacht nodig of welke vragen wil je nog graag bespreken. Dit alles om van daaruit verder te kunnen, waardoor je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen stuk.

Proceswerk

Indien nodig kunnen we deze weg vervolgen door het inzetten van proceswerk, waarin we meerdere gesprekken gebruiken om verdere verdieping in de processtukken te kunnen maken.

Alle gesprekken duren 60 minuten. Hoeveel gesprekken je nodig hebt, is afhankelijk van wat er aan thema’s boven komt in de sessies en waar jouw behoefte ligt. Jij bepaald helemaal zelf wanneer je wilt stoppen of waar je verdieping nodig vindt. Je kunt de formule kiezen die bij jou past!

Voelen, leven en opvoeden met je hart en terug in je eigen kracht?

Dat is wat het Kindertolk traject voor je kan doen!

Traject opties:

1. Spiegelboodschap: intake en vertaling

2. Spiegeltraject: intake, vertaling en terugkoppeling

3. Verdiepingstraject:  intake, vertaling, terugkoppeling en 2 follow-ups

4. Proceswerk: te boeken middels losse behandelingen

Maak een afspraak voor een gratis intake.