top of page

TOEPASSING

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de voordelen zijn van deze etherische oliën en wat ze voor jou en je gezin zouden kunnen betekenen.

 

Het eerste dat je moet weten is dat de oliën voor diverse doeleinden ingezet kunnen worden. Dit is een van de redenen waarom wij ze dagelijks gebruiken en er inmiddels zo blij mee zijn.

En natuurlijk hebben we ze zelf ook getest, onder andere tegen de hooikoorts! En jawel hoor: geen hooikoorts meer, maar ook meer rust in huis, betere concentratie (ook op school), betere slaap, rugklachten die verminderden of zelfs weggingen, en geen paracetamol meer bij hoofdpijn.

 

Als we alleen al kijken naar onze favoriete olie Lavender dan kunnen we al een behoorlijke lijst maken waarvoor we deze olie de afgelopen tijd al hebben gebruikt:

  • ondersteunend bij blaren

  • jeukstillend bij muggenbulten

  • heerlijk ontspannend aroma in huis of in bad

  • rustgevend voor en tijdens het slapen

  • de geur van lavendel is heerlijk en verdrijft nare geurtjes uit je huis

Hoe kun je etherische oliën gebruiken?

 

Op de huid

Etherische oliën kun je op de huid aanbrengen. Sommige oliën dienen echter verdund te worden met een draagolie voordat ze op de huid kunnen worden aangebracht. Hiervoor kun je kokosolie, olijfolie, jojobaolie, druivenpitolie of amandelolie gebruiken. Wanneer een olie onverdund (dus puur) aangebracht kan worden staat dit op het etiket vermeld. Je kunt hiervoor ook een rollertje of neusinhaler maken, zodat ze ook mee kunnen voor onderweg naar werk, school of op vakantie.

 

Aromatisch

Etherische oliën kun je rechtstreeks uit het flesje inhaleren. Je kunt ze ook gebruiken in een luchtbevochtiger (diffuser), of een druppel olie in je handpalmen wrijven en dan inhaleren. Ook kun je de olie bijvoorbeeld aanbrengen op een watje of een zakdoek en vervolgens inhaleren.

 

Inwendig

Omdat de oliën van Young Living van therapeutische kwaliteit zijn, kunnen veel van deze oliën ook inwendig gebruikt worden. Lees ALTIJD de beschrijving op het flesje om te weten of die bepaalde olie veilig is bevonden voor intern gebruik. Gebruik NOOIT etherische olie van een minder goede kwaliteit inwendig ondanks dat hier NIET op staat vermeld dat je deze NIET inwendig mag gebruiken.

 

Hoe snel werken essentiële oliën?

Binnen 22 seconden bereiken de moleculen de hersenen, binnen 2 minuten zitten ze in de bloedstroom en binnen 20 minuten heeft elke cel in het lichaam de essentiële olie opgenomen.

Workshops

In onze praktijk organiseren wij geregeld workshops waarin we je leren om de oliën toe te passen in je dagelijks leven. We gaan dan praktisch aan de slag met het maken van natuurlijke producten zodat je veel chemische producten niet meer nodig hebt. Check hier onze Facebook pagina of kijk bij nieuwtjes op deze site voor het actuele aanbod.

 

Young Living heeft een zeer uitgebreid assortiment producten. Van etherische oliën tot schoonmaakmiddelen. Alles voor je gezondheid en vrij van chemicaliën! Klik hier voor een overzicht van alle producten.

bottom of page